Dolor y gloria

Film
 Registratie gesloten
 
4
Datum: vr 15 mei 2020 20:30

Dolor y gloria is de nieuwste film van de Spaanse regisseur Pedro Almodóvar (Julieta, Volver) met hoofdrollen voor niemand minder dan Antonio Banderas en Penélope Cruz. 
 
Banderas speelt een regisseur, die tijdens de opnames van zijn nieuwe film nadenkt over de keuzes die hij in zijn leven heeft gemaakt. Hij moet het heden en het verleden onder ogen zien te komen. Dolor y gloria werd in Spanje een groot bioscoopsucces.
 
Antonio Banderas ontving in Cannes de Gouden Palm voor Beste acteur. De Filmkrant: "De acteur speelt vol over­gave een gepijnigde filmmaker die terugblikt op zijn armoedige jeugd en zijn glorieuze carrière."
 
De film won daarnaast maar liefst 7 Goya Awards (de Spaanse Oscars), waaronder die voor Beste film. 
 
NRC ***** : "Een verbluffend mooie film."
 
Trouw **** : "Het kunnen de kleuren zijn, het kan het spel van Banderas zijn. Waarschijnlijk is het alles. Maar het is opmerkelijk dat je na bijna twee uur het liefst nog veel langer naar dit leven kijkt."
 
de Volkskrant ****: "In Almodóvars meest autobiografische film tot nu toe overheerst de melancholie, maar tegelijk zit Dolor y gloria vol sardonische grapjes. Het is lichtheid, vermomd als klaagzang."
 
Het Parool: "Dolor y gloria is een prachtfilm over de kracht van verbeelding." 
 
Aanvang: 20.30 uur
Entree: €7,50
Reserveren: Reserveringsknop of kaarten aan de zaal

 

window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-64304369-1');