Exposities

Home / Exposities

EXPOSITIE – Han Overgaauw

1 september 2020 tot 30 november 2020

Fotograferen is mijn passie en ga dan ook zelden zonder camera de deur uit. Om mijn foto’s meer eigen te maken bewerk ik deze graag in Photoshop. De foto’s krijgen dan in meer of mindere mate een surrealistisch touch. Je zou kunnen zeggen dat het zich ontwikkeld in de richting van Fine Art.

Mijn naam is Han Overgaauw, geboren en getogen in Rotterdam en sinds een jaar of 15 woonachtig in Leerdam. Ik kom uit de Rotterdamse theaterwereld en heb in Theater Lantaren/Venster en Theater Zuidplein gewerkt in de licht- en geluidstechniek. Vooral het werken met belichting sprak mij heel erg aan. Het creëren van mooie dingen, het creëren van beelden vind ik geweldig!

Dat heb ik ook met fotografie, waar ik al jong mee bezig was… Een eigen doka, alles in zwart wit, tijdje Nederlandse Fotovakschool, ik vond het prachtig om te doen! Helaas was door tijdgebrek de fotografie helemaal naar de achtergrond verdwenen, en pas enkele jaren geleden weer op mijn weg gekomen.
Toen ik daar zo’n anderhalf jaar veel mee bezig was geweest vond ik die foto’s op een gegeven moment een beetje saai worden. Ik wilde meer, en buiten de geijkte ‘kaders’ werken, en ben mij gaan toeleggen op het bewerken van mijn foto’s. Mijn bewerkingen raken aan de werkelijkheid, maar hebben vrijwel altijd in meer of mindere mate een surrealistische touch.

Dit is wat mij heel erg bevalt, waar ik naar zocht, wat ik ben!

EXPOSITIE Irene Damminga

1 december 2020 – 28 februari 2021

Irene Damminga is geboren en getogen in Werkendam en woont langs de Merwede, de rivier die elke dag haar een prachtig uitzicht geeft en tevens een van haar inspiratiebronnen is. Haar vakopleiding heeft ze bij De School voor Fotografie in Breda gevolgd.
Samen met dichter Marcel Vaandrager heeft ze een fotogedichten-verjaardagskalender uitgegeven en in de regio hangen grote fotogedichten van hen.
Met regelmaat zijn haar foto’s op exposities te zien en worden ze menigmaal in de media gepubliceerd. Ze is met haar werk ook in de prijzen gevallen.
Naast fotograferen ontwerpt Irene boekcovers, posters, logo’s en ander grafisch werk.
Neem ook eens een kijkje op www.dammingafotografie.nl.

Marcel Vaandrager was jaren Dorpsdichter van de vijf dorpen van Werkendam en hij is  oprichter van het Nederlands Dichters Podium. Daarnaast organiseert hij evenementen op het gebied van kunst en cultuur. Hij heeft meerdere prijzen op zijn naam staan. Marcel schrijft columns en is uitgever van dichtbundels en kunstboeken. Marcel geeft met regelmaat voordrachten en gastlessen aan het basisonderwijs en examenklassen van het voortgezet onderwijs. Samen met 2 geweldige muzikanten vormt hij het theatertrio De Troubabrours. Zij treden met wisselende programma’s op ‘voor een aandachtig publiek’ in zalen en theaters.
Een aantal gedichten van hem zijn in de openbare buitenruimte te lezen, veelal afgedrukt op een passende achtergrond van fotografe Irene Damminga.
Op de site www.marcelvaandrager.nl  kun je verder kennismaken met Marcel

EXPOSITIE – Rob Reis

1 maart 2021 – 31 mei 2021

Rob Reis, 1967
Beeldend kunstenaar, natuurliefhebber en hondenman Gevoelsmens en beelddenker. Schildert intuïtief met helder kleuren en krachtige lijnen. De onderwerpen variëren, maar hebben betrekking op het dagelijks leven van Rob. vrouwen en 2 honden en 2 katten zijn vaak een geliefd onderwerp. Met een sprankje humor wordt een serieus onderwerp verbeeld. Elk schilderij heeft een boodschap die gevangen wordt met een pakkende titel. Tekenen en schilderen zijn een onderdeel van het bestaan van Rob. Uitingen van emotie, dus essentieel voor een gezond bestaan.
Materiaal gebruik, alle technieken, maar aquarel is favoriet. Achtergrond: Tekenaar constructeur /ontwerper in het bedrijfsleven.

https://www.carillon.nl/nieuws/algemeen/685496/het-leven-op-een-kleurrijk-bierviltje-

Maasdijk 6
5328 BG Rossum
r.h.w.reis@hotmail.com

www.facebook.com/robvddag