Exposities

Home / Exposities

EXPOSITIE – Irene Damminga en Marcel Vaandager

1 maart 2023 – 22 mei 2022

Irene Damminga is geboren en getogen in Werkendam en woont langs de Merwede, de rivier die elke dag haar een prachtig uitzicht geeft en tevens een van haar inspiratiebronnen is. Haar vakopleiding heeft ze bij De School voor Fotografie in Breda gevolgd.
Samen met dichter Marcel Vaandrager heeft ze een fotogedichten-verjaardagskalender uitgegeven en in de regio hangen grote fotogedichten van hen.
Met regelmaat zijn haar foto’s op exposities te zien en worden ze menigmaal in de media gepubliceerd. Ze is met haar werk ook in de prijzen gevallen.
Naast fotograferen ontwerpt Irene boekcovers, posters, logo’s en ander grafisch werk.
Neem ook eens een kijkje op www.dammingafotografie.nl.

Marcel Vaandrager was jaren Dorpsdichter van de vijf dorpen van Werkendam en hij is  oprichter van het Nederlands Dichters Podium. Daarnaast organiseert hij evenementen op het gebied van kunst en cultuur. Hij heeft meerdere prijzen op zijn naam staan. Marcel schrijft columns en is uitgever van dichtbundels en kunstboeken. Marcel geeft met regelmaat voordrachten en gastlessen aan het basisonderwijs en examenklassen van het voortgezet onderwijs. Samen met 2 geweldige muzikanten vormt hij het theatertrio De Troubabrours. Zij treden met wisselende programma’s op ‘voor een aandachtig publiek’ in zalen en theaters.
Een aantal gedichten van hem zijn in de openbare buitenruimte te lezen, veelal afgedrukt op een passende achtergrond van fotografe Irene Damminga.
Op de site www.marcelvaandrager.nl  kun je verder kennismaken met Marcel.