Laden evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

“zij-zagen-oorlog” KOMT TE VERVALLEN

22 april 2022 | 20:30 22:00

Door ziekte van de hoofdrolspeelster komt deze voorstelling te vervallen !

 

De voorstelling staat op de agenda van Nationaal comité 4 & 5 mei en is op 4 mei onderdeel van de grote herdenking in Wageningen en de ceremonie rond het vredevuur.
Over Zij zagen Oorlog

Plots is er een hele grote oorlog in Europa. Wat zou jij doen als het je hier overvalt? Wil je sterven voor je idealen? Of overkomt het je? Wat maak je mee? Wat maak je door?
In ‘Zij zagen Oorlog’ beleef ik oorlog via vijf ooggetuigen. Ik neem je mee in hun verhaal, hun keuzes met consequenties, en zing hun liederen.

  
Zij zagen Oorlog gaat over hoop en vrees. Over ambitie en goede bedoelingen. Over lijden en vergiffenis. 
Zij zagen Oorlog is aandoenlijk en confronterend. Ik houd je een spiegel voor, maar er is hoop. Er is genoeg om voor te sterven, maar nog meer om voor te leven.
Zij zagen Oorlog is opgedragen aan mijn oma’s. Mijn Joodse oma uit Kharkov, kon tot haar dood het Duits niet horen. En mijn Russische oma, die 900 vreselijke dagen in Leningrad overleefde, maar het grootste mededogen met de Duitsers heeft.

Alle baten van de tournee in 2022 komen ten goede aan hulpprogramma’s gericht op onderwijs voor Oekraïense vluchtelingen. 

Meer informatie: https://ksenia.nl/toneelvoorstelling-zij-zagen-oorlog/

Kaartverkoop

Gegevens

Datum:
22 april 2022
Tijd:
20:30 – 22:00
Evenement Categorie: