Laden evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Simits Klezmermuziek

26 februari | 14:30 - 16:30

€12.50

Simits begint met Max Silverenberg. Bij de kleine Max thuis werd op een kofferpick-up de muziek van de vermaarde joodse zanger Leo Fuld (1912-1997) gedraaid. Veel later verzamelt Max een aantal muzikanten om zich heen die liefde voor muziek paren aan vriendschap, spontaniteit en gezelligheid. De optredens van Simits bevatten precies die componenten. Het gaat om plezier┬á aken en plezier geven. De muziek van Simits is typisch Jiddisch. Dat betekent vrolijk en blijmoedig, maar tegelijkertijd ook droevig en melancholisch. Max Silverenberg speelt zelf de sopraansaxofoon en zingt de meest gevoelige liedjes van het Simits-repertoire. Naast hem staat Kees de Wit, die met zang, klarinet, fluit, altsaxofoon en cajun bijna alle kleuren van het gevoelspalet benut. Ren├ę Vermaes is┬á virtuoos op bandoneon, gitaar, piano en voetbas. Daarnaast laat hij met allerlei kleine instrumentjes verrassende geluiden horen en brengt daarmee de komische noot in het programma. Ruud Sempel is met zijn bas de stuwende kracht en de ritmische basis van Simits. Met Ren├ę Vermaes arrangeert hij de eeuwenoude joodse traditionals, zodat de
liedjes naar de 21ste eeuw worden gekatapulteerd. Simits speelde onder andere in Paradiso Amsterdam, op de Gentse feesten en het Lombokfestival in Utrecht, tijdens het Joods Festival in de Eindhovense Effenaar en in het Muziekcentrum Frits Philips aldaar . Ook stonden ze zeven jaar op rij in de straten en op de pleinen van Avignon om het jaarlijkse theaterfestival luister bij te zetten.

Gegevens

Datum:
26 februari
Tijd:
14:30 - 16:30
Kosten:
€12.50
Evenement Categorie:

Koop hier uw kaarten:

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelmand. Klik op "Koop Tickets" om bestaande bezoekersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Zijn niet langer meer beschikbaar, evenement is voorbij.