Laden evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Oscar en oma Rozerood

10 maart | 19:00 - 21:00

€14.50

Familievoorstelling

Oscar is 10 jaar oud, ernstig ziek en schrijft 14 brieven aan God. Daarin vertelt hij over zijn vrienden in het ziekenhuis en zijn grote vriendin Oma Rozerood. Ook filosofeert hij over het leven, denken en geloven.

Oscar en Oma Rozerood is een juweel van een verhaal:

  • Theaterkrant over Ksenia: “De kleine veelzijdige soliste weet je twee uur lang te boeien en te ontroeren. Speels, meeslepend en grappig.”
  • NPO Radio 1 over Ksenia: “De meertalige alles-kunnende octopus zuigt je het verhaal in en boeit tot de laatste seconde.”
  • Hier in Salland: “Ksenia Marasanova laat haar publiek nog maar eens zien dat ze een fantastische actrice is. Ze is in staat om je binnen één tel om te laten slaan van een traan naar een glim- of zelfs schaterlach.
  • AD over Ksenia: “Ksenia oogt niet bombastisch, maar wisselt moeiteloos diverse personages af en neemt je echt mee in hun verhaal.”
  • NRC over Oscar en Oma Rozerood: “Een fabel van liefde en vriendschap, een anti-gif vol tolerantie en Harmonie.”
  • Trouw over Oscar en Oma Rozerood: “Een juweeltje.”
  • De Telegraaf over Oscar en Oma Rozerood: “Magisch. Een klein meesterwerk.”
  • Volkskrant over Schmitt: “Een natuurtalent. Zijn dialogen zijn virtuoos en geestig. Zijn taalgebruik helder en licht, zijn personages sterk.”

In Oscar en Oma Rozerood weet Ksenia twee uur lang te boeien en te ontroeren. Ze neemt alle rollen voor haar rekening en danst als een soort Peter Pan op, over en rond haar decorstukken. Je herkent snel de types en raakt gewend aan de speelse vertelvorm die dit oplevert.

Over Ksenia

Oscar en Oma Rozerood is Ksenia’s nieuwe solotheatervoorstelling. Eerder maakte ze ‘Zij zagen Oorlog’. In dat bejubelde stuk kruipt ze in de huid van vijf mensen en vertelt hun verhaal over het nemen van beslissingen in moeilijke tijden.

Ksenia is geboren in Kharkiv Oekraïne, toen nog onderdeel van de USSR. Ze ontvluchte het land om na omzwervingen in de jaren ’90 in Nederland haar thuis te vinden.

Handige links:
– Site: over Oscar en Oma Rozerood. https://ksenia.nl/oscar-en-oma-rozerood/
– Video, promo: https://www.youtube.com/watch?v=2uAkhPasK4A
– Video: Bezoeker over de voorstelling in ’s-Hertogenbosch: https://www.youtube.com/watch?v=l5KiczXWIg4
– Video: Bezoeker over de voorstelling in Zwolle: https://www.youtube.com/watch?v=t3nPkQ5RCLs
– Theaterkrant: https://www.theaterkrant.nl/recensie/oscar-en-oma-rozerood/ksenia/
– Radio 1 KUnststof: https://www.nporadio1.nl/podcasts/kunststof/68906/ksenia-marasarova-actrice

Gegevens

Datum:
10 maart
Tijd:
19:00 - 21:00
Kosten:
€14.50
Evenement Categorieën:
,

Koop hier uw kaarten:

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelmand. Klik op "Koop Tickets" om bestaande bezoekersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Zijn niet langer meer beschikbaar, evenement is voorbij.