Laden evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Neil Young Tribute

18 februari | 20:30

€15.00

NEIL YOUNG TRIBUTE
Muziekkenners beschouwen hem als een icoon van de Rock muziek, een legende uit de jaren ’60 met invloed tot op heden: de Canadese singer-songwriter Neil Young. Als kind kreeg hij een plastic ukelele van zijn vader waarmee zijn liefde voorsnaarinstrumenten was geboren. Zestig jaar na dato speelt hij nog steeds met de wijsheid van een man die het leven heeft gezien en met het heilige vuur van een rocker die eeuwig wil blijven rocken. En dat werkt aanstekelijk.


NEIL YOUNG TRIBUTE

Veertig jaar geleden draaiden zezijn platen helemaal grijs: Tonight’s the Night, Harvest,American Stars & Bars, Zuma, After the Goldrush, Decade. Zulke mooie muziekdie nooit gaat vervelen.

Deze viermansformatie laat het publiek de muziek van Neil Young beleven in alhaar verscheidenheid; het ruige elektrische werk, de akoestische ‘country’ ende mooie kleine solosongs. De stem van de Vries lijkt zo op die van Young, dat hier wel sprake moet zijn van een vocale dubbelganger. Veel samenzang, gevarieerd solowerk en alles vol overgave en ‘in de geest van’. Een avondje nostalgie en muzikaliteit om nog lang van na te genieten.

De geest van Neil Young is voor velen moeilijk te vatten. Zijn repertoire is dusdanig gevarieerd dat het de meeste coverbands niet lukt om de juiste snaar te raken. Wat een verademing is dan de Haagse Neil Young Tribute band, die zich moeiteloos en met volle overgave door het repertoire heen speelt en het publiek in extase mee weet te slepen. Een absolute aanrader voor ieder poppodium, theater of festival.
Robert-JanRueb, organisator R.G. Ruijs Stichting

“De stemgelijkenis is werkelijk verbluffend.”
Recensie door Gritter

 

Voor de pauze was ik al helemaal om en toen moest DOWN BY THE RIVER nog komen. Dat nummer sloeg werkelijk alles. Wat eenspelvreugde en wat een gitaarwerk. En wat blijven jullie dicht bij hetorigineel.

Bezoeker van een concert


Bezetting

Henri de Vries (zang,piano, gitaar, mondharmonica)

Gijsbert Diteweg (gitaar,pedalsteel, viool)

Danya Plugge  (zang, bas)

Bert Fonderie (zang,drums)

www.neilyoungtribute.nl

Gegevens

Datum:
18 februari
Tijd:
20:30
Kosten:
€15.00
Evenement Categorie:

Koop hier uw kaarten:

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelmand. Klik op "Koop Tickets" om bestaande bezoekersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Zijn niet langer meer beschikbaar, evenement is voorbij.