Laden evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

My Maysoon m.m.v. Catching Cultures

21 mei | 13:30 - 16:30

Gratis

LET OP: Dit evenement is uitverkocht . Mocht u een toegangsbewijs hebben en toch besluiten niet aanwezig te zijn, geeft u dat dan AUB door zodat iemand anders gebruik kan van uw toegangsbewijs. Mail dan naar erwinkooijman@outlook.com

Wenst u graag aanwezig te zijn en op de reservelijst te komen, stuur dan een email naar erwinkooijman@outlook.com

Unieke pre-broadcast filmmiddag in Stadspodium Go

In samenwerking met Doxy Films, de Vrije Universiteit van Amsterdam en de gemeente Vijfheerenlanden zal de wereldwijd prijswinnende documentaire “My Maysoon” van filmmaakster Batoul Karbijha getoond gaan worden. Uniek om dat de film maar slechts drie maal op het grote doek zal worden vertoond in Nederland. Uniek omdat deze getoond zal worden voordat de film later op de Nederlandse publieke televisie bij NPO Doc zal worden uitgezonden. Uniek om dat er na de vertoning een interactief vraaggesprek zal zijn met filmmaakster Batoul Karbijha en Johan Roeland, Universitair hoofddocent aan de Faculteit Religie en Theologie van de Vrije Universiteit Amsterdam. Uniek omdat voor en na de film de muzikale omlijsting zal worden verzorgd door het Utrechtse orkest Catching Cultures.

Hieronder meer informatie over de film “My Maysoon” en het orkest “Catching Cultures”.

Batoul Karbijha gebruikt het maken van de meer dan indrukkwekkende film over haar verdwenen zus als middel om erachter te komen wat er is gebeurd en als manier om ermee om te gaan. Voor haarzelf, voor haar familie en voor alle families die geliefden hebben verloren op weg naar een betere toekomst.
Op 24 augustus 2014 verdween de 20-jarige Maysoon Karbijha op de Middellandse Zee. Ze was op weg van Syrië naar Europa toen haar boot kapseisde. Van de 712 opvarenden werden er 488 gered, 24 spoelden aan op de Italiaanse kust en de 200 overgebleven mensen worden sindsdien vermist. Maysoon is één van hen.
Batouls zoektocht naar haar zus voert haar van Sicilië naar Tunesië en naar Libië, en confronteert haar met kerkhoven vol vermiste migranten, in een labyrint van onwetendheid, onverschilligheid en machteloosheid. De zoektocht leidt ook tot een confrontatie met de familie van Batoul. Zij kunnen al jaren niet meer over Maysoon praten en weigeren in stilte te accepteren dat ze er misschien niet meer is. Batoul hoopt dat de zoektocht het mogelijk maakt om met haar familie over Maysoon te praten. Een intiem proces waarin verlies, pijn en hoop elkaar afwisselen.
De film is in première is gegaan op het Movies that Matter festival. Naast het Movies that Matter festival is My Maysoon ook genomineerd voor het Porto Femme Internationaal film festival en het Hollywood Arab Film Festival (HAFF). Op het Toronto International Women Film Festival werd de film uitgeroepen tot beste documentaire in de categorie Mensenrechten.

Catching Cultures

Catching Cultures Orchestra is een in Utrecht gevestigd orkest waar nieuwkomers, geboren Nederlanders  en van alles daar tussenin samen muziek maken. De ene keer spelen ze een herbewerking van een Arabische traditional, de andere keer een nieuwe compositie op basis van Nigeriaanse talking drums en dan weer een echt feestnummer dat niet zou misstaan op de grotere popfestivals van Europa. Dat is allemaal Catching Cultures. Tegelijkertijd staat  Catching Cultures voor artistieke vernieuwing en dat laten ze zien op festivals en in concertzalen, zoals tijdens het eigen jaarlijkse festival in Tivoli Vredenburg. Hiermee helpen ze ook de professionele musici onder de nieuwkomers op weg om ook hier een carrière te bouwen met hun muziek.

Hieronder vind u het  programma van deze middag:

  • 21 mei 2023 van 13.30 uur tot 16:30 uur
  • Opening
  • 13:30 uur Orkest Catching Cultures
  • 14:05 uur Aankondiging film – Sjors Fröhlich – Burgemeester Vijfheerenlanden
  • 14:15 uur My Maysoon
  • 15:15 uur Pauze
  • 15:30 uur Q&A Batoul Karbijha en Johan Roeland
  • 15:45 uur Orkest Catching Cultures
  • 16:30 uur afsluiting

Door de medewerking van de Gemeente Vijfheerenlanden en de vrijwilligers van Stadspodium Go zijn wij in de mogelijkheid om  voor deze middag geen entree te vragen. Dit betekent dat u zich kunt inschrijven om aanwezig te zijn. De verwachting is dat de toeloop groot zal zijn en daarom verzoeken we u zich in te schrijven als u zeker weet dat u aanwezig zult zijn. Als de voorstelling vol is zullen we een wachtlijst aanbieden. Om die reden verzoeken we dan ook dat mensen met een inschrijving die toch niet kunnen komen dit te melden bij Erwin Kooijman via erwinkooijman@outlook.com

Gegevens

Datum:
21 mei
Tijd:
13:30 - 16:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Koop hier uw kaarten:

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelmand. Klik op "Koop Tickets" om bestaande bezoekersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Zijn niet langer meer beschikbaar, evenement is voorbij.