Laden evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Motel kingz

22 oktober 2022 | 20:30

€7.50

Na een onderbreking van een paar jaar zijn ze weer terug, Motel Kingz, de Nederlandse bluesband met hun inspirerende en spannende mix van West Coast blues, Swing en Chicago blues. Voorzien van een vleugje country en soul, en altijd geserveerd op onverwachte en onnavolgbare wijze!!

Vanuit het hart van Nederland, Leerdam, traden zij in 2006 aan in de Nederlandse bluesscene. Jong en leergierig, en geĆÆnspireerd door artiesten als James Harman, The Fabulous Thunderbirds, Junior watson en Red Devils, legden zij zich toe op het op eigenwijze interpreteren van bekende en meer obscure bluesklassiekers. Altijd met respect voor de oude meesters en met gevoel voor traditie, maar zonder te vervallen in afgezaagde aftreksels van the originals.

En nu zijn ze er weer! Nog altijd fris, onvoorspelbaar en entertaining. Gebleven zijn ook de dampende shows, in interactie met elkaar en het publiek, altijd weer uitmondend in een kokend hoogtepunt!! Maar nu aangevuld met jarenlange ervaring op nationale podia en optredens met grootheden als Richard van Bergen, Marc Teeen Big Pete.

Waar in2006 nog het predikaat ā€˜ jonge hondenā€™ gold, kunnen we nu met recht de uitspraak doen ā€˜ aged like good whiskeyā€™! Hun presentatie kent nog meer diepere lagen, hun interpretatie van de klassiekers doet nog meer recht aan de essentie van blues en tegelijkertijd staat eigenziningheid nog altijd voorop. Er zijn immers al genoeg bluesbands die gevangen zitten in opgelegde bluesformats. Zo niet bij de Motel Kingz.

Wie dus op zoek is naar een avond live blues entertainment van hoog niveau, wil genieten van een knallende show en zich graag laat verrassen, is bij MotelKingz aan juiste adres!

Personel

Daniel Derksen, vocals & bluesharp

De spil van de band. De aanvoerder en aanstichter van dit duivelse gezelschap. De mandie met zijn soulvolle strot en zijn fantastische bluesharpspel het publiek bij de ballen grijpt en nooit meer los laat. Deze kleurrijke verschijning weet de rest van de band altijd weer op te jutten tot avontuurlijk spel, ieder optreden weer.

Miquel de Jonge, guitar

GeĆÆnspireerd door bluesgiganten als Freddie, Albert en BB King, Otis Rush, Hubert Sumlin, Magic Sam en meer moderne heren als Jimmy Vaughan, Junior Watson, Kirk Fletcheren Rick Holstrom is hij al sinds de oprichting de wingman van Daniel Derksen.Dienstbaar en attention seeking tegelijkertijd, weet hij altijd weer te verrassen met onverwachte riffs en licks, daartoe aangespoord door Daniel en Elmore.

Elmore van Dodewaard, drums en alles waar je open mee kunt slaan

Mettrots kunnen we zeggen dat Motel Kingz met Elmore een van de beste, zo niet de beste bluesdrummer van dit continent in hun gelederen hebben. Niemand kan shufflen, swingen en grooven als Elmore. En wanneer de vibe right is, de goden ons gunstig gezindheid zijn, dan grenst zijn spel aan het geniale (sommigen zeggen maniakale) en tilt hij de hele band op naar ongekende hoogten!!

Joris Verborgt, bass

De solide pijler van de band. Zonder stevig fundament zou Motel Kingz uit de bochtvliegen. Gelukkig houdt Joris de boel bij elkaar met zijn groovende en dragende basspel. Met zijn jarenlange ervaring en uitmuntende staat van dienst in de wereld van blues en rootsmuziek weet hij de rest van de band altijd weer in de juiste richting te stuwen. Samen met Elmore voorziet hij de band van de bricksand mortar. Joris, is de man die weet wat blues nodig heeft en dit altijd en overal levert!

 

Gegevens

Datum:
22 oktober 2022
Tijd:
20:30
Kosten:
€7.50
Evenement Categorie:

Koop hier uw kaarten:

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelmand. Klik op "Koop Tickets" om bestaande bezoekersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Zijn niet langer meer beschikbaar, evenement is voorbij.