Laden evenementen
24
juli
vrijdag

Filmvoorstelling “Little Women”

24 juli | 20:30
€ 7.50
  • Dit evenement is voorbij.

Stadspodium GO is blij de deuren weer te kunnen openen en we kunnen niet wachten tot de opening van het seizoen in september. Daarom draaien we deze zomer alvast een aantal mooie films om bij weg te dromen. Natuurlijk organiseren we deze zomerfilms geheel volgens de richtlijnen van het RIVM. Er zijn daarom slechts 25 kaarten per film beschikbaar. U reserveert en betaalt vooraf via de website van GO. De film heeft geen pauze om contact zoveel mogelijk te vermijden. Voorafgaand aan de film kunt u een drankje bestellen aan de bar en deze meenemen naar de zaal. Wij zien u graag (weer) in Stadspodium GO Leerdam!

Little Women

“Als je een verhaal schrijft over een meisje“, zo zegt een uitgever tegen Jo, “zorg er dan voor dat ze aan het einde getrouwd is. Of dood. Een van beide.” Meer werd er niet verwacht van vrouwen in het negentiende-eeuwse Amerika, maar de vier zussen uit Little Women hebben grotere ambities.

Na haar fonkelende debuut Lady Bird stort regisseur Greta Gerwig zich zelfverzekerd en met een frisse, eigentijdse blik op deze literatuurklassieker van Louisa May Alcott. Voor haar is het een verhaal over vrouwelijke aspiraties, geld en kunstenaarschap. Bovendien laat Gerwig, zelf ook actrice, haar topcast schitteren: als de vrouwen bij elkaar zijn, buitelen ze over elkaar als een vrolijke kluwen waar altijd warm licht op lijkt te vallen. Los van elkaar stralen ze evenzeer: Florence Pugh is een ontdekking en alleen al het geïrriteerde fronsje dat soms over Saoirse Ronans gezicht trekt, verdient een Oscar.

★★★★ NRC: “uitstekend gespeeld door Saoirse Ronan en Florence Pugh beiden genomineerd voor een Oscar.”

★★★★ de Volkskrant: “Samen vormen de zussen een kluwen energie en levenslust.”

★★★★ AD: “even modern urgent als warmbloedig, maar nooit tuttig… Little Women is een klein filmwonder.”

★★★★ VPRO Cinema: “weet een geheel eigen draai te geven aan het bekende verhaal.”

 

Regie: Greta Gerwig

Land: Verenigde Staten

Duur: 135 minuten

Details
Date: 24 juli
Time: 20:30
Cost: € 7.50
Evenement CategoryFilm
Locatie
Adres Nederland
Organisator
Organisatie Stichting Go
Phone: 0345 633 488
Email:

Koop hier uw kaarten

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelmand. Klik op "Koop Tickets" om bestaande bezoekersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Zijn niet langer meer beschikbaar, evenement is voorbij.

Bestel bij voorkeur uw ticket(s) online, dan bent u verzekerd van een plaats. Het is ook mogelijk uw ticket(s) aan de kassa te kopen, betaling dan bij voorkeur met pin. U heeft dan echter geen garantie op een plaats.

Neem een geprint exemplaar van uw ticket(s) mee met een goed zichtbare QR code of goed zichtbaar op uw smartphone.