Laden evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Filmfestival – Thema muziek –

15 januari | 12:30

€15.00

Film 1 – Aanvang 12.30 uur

West side story en plot (2022) 

Omschrijving: Op de verfilming uit 1961 was al meteen veel kritiek. Het was vooral het product van een stel witte mannen. Naast componist Leonard Bernstein werkte (de onlangs overleden) Stephen Sondheim mee als tekstschrijver. De latinogemeenschap kwam er bekaaid vanaf. In welke mate voelden zij zich nou echt vertegenwoordigd en werden ze goed neergezet? Ondanks de vele makken – het originele theaterstuk werd ook nog eens flink omgegooid – was West Side Story met klassieke nummers als ‘Maria’, ‘America’, ‘Tonight’, ‘I Feel Pretty’ en ‘Somewhere’ een megagroot succes.

Het is belangrijk te vermelden dat Spielbergs versie geen remake is van de oorspronkelijke film. De filmmaker nam bewust de theatermusical als uitgangspunt. Wie de klassieke film goed kent, kan zich dus afvragen of er muzieknummers zijn uitgegooid (om er later achter te komen dat ze elders in het verhaal alsnog opduiken). Ook de Latijns-Amerikaanse cast krijgt een veel grotere rol. Er wordt veel, heel veel Spaans gesproken en het was Spielbergs uitdrukkelijke instructie om dit niet te ondertitelen. De context is echter voldoende om er chocola van te kunnen maken ook als je het Spaans niet machtig bent.

West Side Story speelt zich af in het New York van de late jaren vijftig. De buurt is het slachtoffer van de vernieuwing of wat we nu als gentrificatie zouden kwalificeren. Alleen de winkel van de bejaarde Valentina – een nieuw geschreven rol van Rita Moreno, die een Oscar won voor beste vrouwelijke bijrol in de originele film – houdt dapper stand. De wijk gaat gebukt onder de strijd tussen twee jeugdbendes. De Puerto Ricaanse Sharks vechten voor een plek in de maatschappij en staan lijnrecht tegenover de met leren jasjes getooide Jets. Oud-Jetslid Tony is net vrijgelaten uit de bak en wil een rustige nieuwe start maken. Dan gebeurt het onvermijdelijke: tijdens een schoolfeest wordt hij stapelverliefd op de Puerto Ricaanse Maria. (Bron: filmtotaal.nl )

Film 2 – Aanvang 16.00 uur

– Walk the Line (2005)

Omschrijving: ‘Walk the line’ is een imponerende en af en toe aangrijpende film. De prestaties van de acteurs zijn ronduit voortreffelijk. Mocht je twijfelen aan Joaquin Phoenix als Johnny Cash: binnen de kortste keren heeft hij je ervan overtuigd dat hij bijna meer Johnny Cash is dan ‘the man in black’ himself. Dat hij de agressieve en zelfdestructieve kant van een karakter overtuigend zou neerzetten, was wel te verwachten. Zulke rollen heeft hij eerder gespeeld, maar dat hij de zachte en lieve aspecten van zijn personage even geloofwaardig overbrengt, is af en toe bijna een openbaring. Ovendien is het knap dat hij er toch één consistent karakter van weet te maken. Reese Witherspoon als June Carter doet met een fris en energiek optreden niet voor hem onder. Ook de chemie tussen hen beiden spat van het doek, hetgeen het liefdesverhaal geloofwaardig. (Bron: filmkrant.nl)

Prijs per film € 9,00 – Passe Partout € 15,00

Gegevens

Datum:
15 januari
Tijd:
12:30
Kosten:
€15.00
Evenement Categorieën:
,

Koop hier uw kaarten:

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelmand. Klik op "Koop Tickets" om bestaande bezoekersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Zijn niet langer meer beschikbaar, evenement is voorbij.