Laden evenementen
14
maart
zondag

DiviDivi3 “muzikale genieën”

14 maart 2021 | 15:00
€ 15.00

Muzikale genieën van alle tijden. Wie inspireerden hen? Wie hebben zij geïnspireerd? Wij denken onmiddellijk aan Bach als we spreken van een muzikaal genie, muziek van zijn hand zal zeker klinken. Bach zag zichzelf als indirecte leerling van de Nederlandse componist Sweelinck en heeft veel van zijn partituren uitgebreid bestudeerd. Arrangeur Bram Faber heeft zich ook door Sweelinck laten inspireren en heeft speciaal voor ons de Sweelinck Medley gemaakt. Een geniale voorloper van de boogie woogie klinkt in pianosonate 32 van Beethoven. De ‘jazzy’ variatie uit deze sonate is gearrangeerd door Hugo Bouma en wordt aangevuld door zijn eigen, op dit stuk geïnspireerde, variatie. Beethoven had de Italiaanse componist Clementi als groot voorbeeld. Zelfs popartiesten hebben zich door Clementi laten beïnvloeden! Schnittke, een componist die zocht naar een nieuwe stijl van componeren, laat in de Suite im alten Stil juist zijn fascinatie voor barokmuziek naar voren komen.

J.S. Bach Triosonate in G
J.P. Sweelinck Sweelinck Medley
L. van Beethoven Sonate nr. 32
M. Clementi Rondo in G
A. Schnittke Suite im Alten Stil

Dividivi3 bestaat uit Rieneke Brink (fluit), Paloma de Beer (hobo) en Ilse Eijsink (klarinet). Zij vormen een eigenwijs blazerstrio dat graag van de gebaande paden afwijkt. Met volle teugen genieten zij van het ontwikkelen en uitvoeren van bijzondere muzikale projecten en concerten waarbij ze al hun creatieve en artistieke vaardigheden kunnen aanspreken. Ook van hun reguliere concerten maken zij iets bijzonders. Programma’s stellen zij samen rondom een thema waarbij ze tijdens hun optredens mondelinge toelichting geven. Zo weten zij als geen ander door humor en bevlogenheid hun publiek aan zich te binden en te betoveren.

 

Inclusief 1 consumptie

Details
Date: 14 maart 2021
Time: 15:00
Cost: € 15.00
Evenement CategoryMuziek
Locatie
Adres Nederland
Organisator
Organisatie Stichting Go
Phone: 0345 633 488
Email:

Koop hier uw kaarten

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelmand. Klik op "Koop Tickets" om bestaande bezoekersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
MU1403
15.00
72 Beschikbaar

Bestel bij voorkeur uw ticket(s) online, dan bent u verzekerd van een plaats. Het is ook mogelijk uw ticket(s) aan de kassa te kopen, betaling dan bij voorkeur met pin. U heeft dan echter geen garantie op een plaats.

Neem een geprint exemplaar van uw ticket(s) mee met een goed zichtbare QR code of goed zichtbaar op uw smartphone.